Numer ogłoszenia: 273486 - 2014; data zamieszczenia: 18.08.2014

OGŁOSZENIE O ZMIANIE OGŁOSZENIA

Ogłoszenie dotyczy: Ogłoszenia o zamówieniu.

Informacje o zmienianym ogłoszeniu: 268036 - 2014 data 11.08.2014 r.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Gmina Nowy Duninów, ul. Osiedlowa 1, 09-505 Nowy Duninów, woj. mazowieckie, tel. 024 2610236, fax. 024 2610236.

SEKCJA II: ZMIANY W OGŁOSZENIU

II.1) Tekst, który należy zmienić:

  • Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: IV.4.4..

  • W ogłoszeniu jest: Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.08.2014 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy Nowy Duninów, ul. Osiedlowa 1, 09-505 Nowy Duninów..

  • W ogłoszeniu powinno być: Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.08.2014 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy Nowy Duninów, ul. Osiedlowa 1, 09-505 Nowy Duninów..

  • Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: II.1.4..

  • W ogłoszeniu jest: Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Opis przedmiotu zamówienia dla zamówienia pn.: Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do szkół z terenu Gminy Nowy Duninów w roku szkolnym 2014/2015 1. Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie przez Wykonawcę na rzecz Zamawiającego usług w zakresie przygotowania i dostarczenia posiłków do szkół z terenu Gminy Nowy Duninów w dni nauki szkolnej, realizowane w ramach Programu Rządowego Pomoc państwa w zakresie dożywiania; tzn. przygotowanie i dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Nowym Duninowie, do Szkoły Podstawowej w Soczewce oraz do Szkoły Podstawowej w Nowym Duninowie Filia w Lipiankach. 2. W trakcie obowiązywania umowy możliwy będzie zakup posiłku wg oferowanej ceny przez pozostałe osoby nie objęte programem dożywiania będące pracownikami placówki lub jej uczniami (w cyklu nie krótszym niż miesięczny). 3. Szacunkowa liczba uczniów objętych programem dożywiania wynosi 80-120 uczniów, przy czym w Szkole Podstawowej i Gimnazjum w Nowym Duninowie objętych programem dożywiania jest większa liczba uczniów niż w pozostałych placówkach. Wielkość ta nie jest stała i może ulegać zmianom w trakcie realizacji. 4. Faktyczna liczba posiłków uzależniona będzie od liczby dzieci, które objęte zostaną programem dożywiania. 5. Posiłki wydawane będą we wszystkie dni nauki szkolnej od dnia 08.09.2014r. do dnia 25.06.2015r. 6. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć do w/w placówek 1 gorący posiłek w postaci drugiego dania składającego się z porcji mięsa 100g, ziemniaków 220g, surówki 170g, raz w tygodniu danie bezmięsne 440 g, zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi dla dzieci. 7. Dowóz odbywał się będzie raz dziennie. 8. Posiłki powinny być zróżnicowane, przygotowane według wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia oraz zawierać odpowiednią gramaturę oraz kaloryczność. 9. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w okresach 1 tygodniowych (5 dni roboczych). 10. Dostarczanie posiłków w pojemnikach jednorazowych utrzymujących ich właściwą temperaturę i gotowych do podania do spożycia po ich dostarczeniu. 11. Wydawanie posiłków należy do obowiązku szkoły. Godzina dostawy posiłków do szkół do uzgodnienia z Dyrektorami Szkół. 12. Posiłki powinny być przygotowane według aktualnych norm żywieniowych oraz zgodnie z zasadami zbiorowego żywienia. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 roku Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. 13. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w specyfikacji istotnych warunków zamówienia kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. 14. Posiłki wykonane będą ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 15. Wykonawca ponosi koszty zakupu i dostarczenia naczyń jednorazowych, załadunku, transportu i rozładunku dla wszystkich dostaw posiłków w miejsce wskazane w szkołach. 16. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 17. Zamawiający poinformuje Wykonawcę z odpowiednim wyprzedzeniem o każdej zmianie liczby osób korzystających z dożywiania w danej szkole. 18. Rozliczenie nastąpi za faktycznie dostarczone ilości posiłków, zmiany ilości dostarczanych posiłków zostaną zgłoszone z min. 1 dniowym wyprzedzeniem do godz. 12:00..

  • W ogłoszeniu powinno być: Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Opis przedmiotu zamówienia dla zamówienia pn.: Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do szkół z terenu Gminy Nowy Duninów w roku szkolnym 2014/2015 1. Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie przez Wykonawcę na rzecz Zamawiającego usług w zakresie przygotowania i dostarczenia posiłków do szkół z terenu Gminy Nowy Duninów w dni nauki szkolnej, realizowane w ramach Programu Rządowego Pomoc państwa w zakresie dożywiania; tzn. przygotowanie i dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Nowym Duninowie, do Szkoły Podstawowej w Soczewce oraz do Szkoły Podstawowej w Nowym Duninowie Filia w Lipiankach. 2. W trakcie obowiązywania umowy możliwy będzie zakup posiłku wg oferowanej ceny przez pozostałe osoby nie objęte programem dożywiania będące pracownikami placówki lub jej uczniami (w cyklu nie krótszym niż miesięczny). 3. Szacunkowa liczba uczniów objętych programem dożywiania wynosi 80-120 uczniów, przy czym w Szkole Podstawowej i Gimnazjum w Nowym Duninowie objętych programem dożywiania jest większa liczba uczniów niż w pozostałych placówkach. Wielkość ta nie jest stała i może ulegać zmianom w trakcie realizacji. 4. Faktyczna liczba posiłków uzależniona będzie od liczby dzieci, które objęte zostaną programem dożywiania. 5. Posiłki wydawane będą we wszystkie dni nauki szkolnej od dnia 08.09.2014r. do dnia 25.06.2015r. 6. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć do w/w placówek 1 gorący posiłek w postaci drugiego dania składającego się z porcji mięsa 100g, ziemniaków 220g (dopuszcza się 1 raz w tygodniu spaghetti), surówki 170g, raz w tygodniu danie bezmięsne 440 g, zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi dla dzieci. 7. Dowóz odbywał się będzie raz dziennie. 8. Posiłki powinny być zróżnicowane, przygotowane według wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia oraz zawierać odpowiednią gramaturę oraz kaloryczność. 9. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w okresach 1 tygodniowych (5 dni roboczych). 10. Dostarczanie posiłków w pojemnikach jednorazowych (wraz ze sztućcami tj. nóż i widelec) utrzymujących ich właściwą temperaturę i gotowych do podania do spożycia po ich dostarczeniu. 11. Wydawanie posiłków należy do obowiązku szkoły. Godzina dostawy posiłków do szkół do uzgodnienia z Dyrektorami Szkół. 12. Posiłki powinny być przygotowane według aktualnych norm żywieniowych oraz zgodnie z zasadami zbiorowego żywienia. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 roku Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. 13. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w specyfikacji istotnych warunków zamówienia kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. 14. Posiłki wykonane będą ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 15. Wykonawca ponosi koszty zakupu i dostarczenia naczyń jednorazowych oraz sztućców tj. nóż i widelec, załadunku, transportu i rozładunku dla wszystkich dostaw posiłków w miejsce wskazane w szkołach. 16. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 17. Zamawiający poinformuje Wykonawcę z odpowiednim wyprzedzeniem o każdej zmianie liczby osób korzystających z dożywiania w danej szkole. 18. Rozliczenie nastąpi za faktycznie dostarczone ilości posiłków, zmiany ilości dostarczanych posiłków zostaną zgłoszone z min. 1 dniowym wyprzedzeniem do godz. 12:00.

  • Zamawiający załącza siwz z naniesionymi zmianami oraz zał. nr 6 i 7 stanowiącymi załącznik do siwz:

  •  siwz_-_posilki_2014_-_po_zmianach.doc

  • 6_opis_przedmiotu_zamowienia_2014_-_po_zmianch.doc

  • 7_zal_projekt_umowy_2014_-_po_zmianach.doc

  • Pozostałe załączniki pozostają bez zmian.

Informacje o dokumencie:
  • Informację wprowawdził(a) do BIP: Jakowska Katarzyna
  • Data udostępnienia w BIP: 1970-01-01
  • Informacja zaktualizowana przez: Jakowska Katarzyna
  • Data ostatniej aktualizacji: 2014-08-18 14:38:05
  • Liczba odsłon: 103
  • Historia dokumentu:

[Liczba odsłon: 2892398]

przewiń do góry